Nyomtatás
hétfő, 15 április 2019 15:49

Zöld szemléletre nevelnek

Zöld szemléletre nevelnek
Játékos módon ismerkedtek a szelektív hulladékgyűjtéssel, halakat és bogarat mentettek, de a gyógynövényeket is megízlelhették a kicsik a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. Az intézményben Zöld Hetet szerveztek, ugyanis kiemelten fontosnak tartják a környezettudatos szemléletet.

A Kultúrnemzedék Egyesület "Apró lépésekkel a környezetünkért" programsorozatot szervezett, amelynek első állomását a Gyakorló Óvodában tartották. Az eseményen Mohácsi Balázs és Somogyi Beáta környezetvédelmi szakemberek játékosan érzékenyítették a gyermekeket. Az ovisok az alapvető szelektáláson túl azt is megtanulták, melyik kukába  való a rossz cipő, az esernyő vagy a hajtógázas festékes flakon.
Az intézmény kiemelt feladatának tekinti, hogy a legkisebb generációt környezettudatosságra nevelje. Épp ezért az intézményben a Föld Napjához kapcsolódóan Zöld Hetet is szerveztek. Ennek keretében a gyermekek játszva tanulhattak, halakat menthettek szennyezett vízből, talajmintákat tapogathattak, megízlelhették megszagolhatták a különböző zöldségeket-gyümölcsöket és gyógynövényeket is. Az egyhetes program papírgyűjtéssel zárult.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.