Bemutatkozunk

"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle." (Varga Domokos)

 

Intézményünk a várossal kötött megállapodás alapján - 1999. augusztusától - a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájaként két alapvető funkciót tölt be.

  1. A köznevelési rendszer intézményeként az óvodáskorú gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését biztosító, óvó-védő, szociális és személyiségfejlesztő funkciót.
  2. A Kaposvári Egyetem gyakorlóintézményeként elsősorban az óvodapedagógus hallgatók gyakorlati munkára való felkészítését. Emellett a Pedagógiai Kar egyéb alapképzéseihez (tanító, gyógypedagógus, csecsemő-és kisgyermekgondozó) hospitálási lehetőséget biztosít.

E feladatok ellátásához az intézményben hat, vegyes életkorú gyermekcsoport működik.

Fő célunk a családi nevelés segítése, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a szülőkkel való hatékony együttműködésre, a család és az óvoda kapcsolatának erősítésére.

Fontosnak tartjuk:

  • Az érzelmi biztonságot nyújtó szeretetteljes, derűs és biztonságos légkör megteremtését,
  • a szabad játék elsődlegességét,
  • a sokrétű tapasztalatszerzés és színes élmények biztosítását,
  • az élethosszig tartó tanulás képességeinek kibontakoztatását.

Az alapfeladat-ellátás keretein belül - a sokoldalú és harmonikus személyiségfejlesztésen túl - a rászoruló gyermekek logopédiai fejlesztésen és/vagy gyógytestnevelésen vesznek részt. Az egyenetlen fejlődési ütemű gyermekek fejlesztését egyéni fejlesztési terv alapján saját csoportjukban végzik az óvodapedagógusok.

Óvodánkban a tehetséges gyermekek a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia keretein belül, szakképzett edző segítségével, heti rendszerességgel játékos sportfoglalkozáson vesznek részt. Itt ismerkednek meg a labdarúgás alapszabályaival. Rendszeresen és eredményesen szerepelnek óvodásaink a korcsoportjuknak szervezett városi sportrendezvényeken.

Az érdeklődő gyermekeknek lehetőségük van origami foglalkozáson való részvételre, melyet heti rendszerességgel szervezünk minden csoportban.

Az óvodapedagógus szak német nyelvű specializációnak gyakorlati képzési hátterét biztosító "Pumukli" német ovi kezdő és haladó csoportját is működtetjük intézményünkben.

A szülők részről felmerülő igények kielégítésére különböző szolgáltatásokat biztosítunk (játékos ismerkedés az angol nyelvvel, vízhez szoktatás a K.E.Gyakorló Iskola tanmedencéjében, néptánc). Lehetőséget nyújtunk - felekezettől függetlenül - hittan foglalkozásokon való részvételre.

Gyermekszerető alkalmazotti közösségünk magasan kvalifikált szakemberekből áll. A 14 óvodapedagógus, a 6 szakképzett dajka és a 2 pedagógiai asszisztens együttműködésének köszönhetően az intézményben évek óta magas színvonalú szakmai munka folyik.

 

Kaponya Lászlóné
mb. óvodavezető

Gyermekvilág Alapítvány

Óvodánkban Gyermekvilág néven Alapítvány működik hosszú idő óta.

Céljainak megfogalmazása lefedi és segíti az intézmény teljes feladatellátását.

Kiemelten kezeli a gyermekek életkörülményeinek, tevékenységeinek folyamatos javítását.

Alapítványunk vagyonát a személyjövedelem adó 1% - ának befizetésével, valamint a hagyományos őszi Szülők - Nevelők báli bevételéből gyarapítja.

Gyermekvilág Alapítvány adószáma: 19195702-1-14

Számlaszáma: OTP Bank 11743002-20081830

Letölthető dokumentumok

 

Alábbi dokumentumainkat megtekintheti és letöltheti a címükre klikkelve:ke kozep  ovoda logo

 Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvoda • Cím: 7400 Kaposvár, Füredi u. 76.
telefon: 82/512-254 • 82/512-254 | e-mail: gyakorloovi@ke.hu

 

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.